Известие

Collapse
No announcement yet.

при дъжд 156-цата се пълни с вода

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• при дъжд 156-цата се пълни с вода

Здравейте колеги , имам следния проблем , когато завали силен дъжд колата ми се пълни с вода, буквално пълни !!! Миналата седмица като валя, само дето моп-а отвкъщи не си взех да подсушавам мястото отдясно до шофьора. много се пълни , а след това се запотяват стъклата и държат влага доста време, видимостта понякога ми е доста ограничена , ходих на сервиз и подхвърлих проблема си , там ми казаха ,че някакви тапи са се запушили , било или много трудно или много лесно да се отпушат, малко странно ми прозвуча , та затова моля някой ако е "плувал" като мен да сподели как се е справил с проблема . БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

Сваляш рамената на чистачките.Сваляш декоративните пластмаси под тях и се гмуркаш да изчистиш до ламарина.Има отвори от които водата се оттича.Изчистваш ги като бръкнеш в тях с някаква мека тел или нещо друго гъвкаво.промиваш хубаво с вода,докато видиш,че се оттича напълно.Междувременно си смени и филтъра на купето.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

лесна ли е процедурата ? не съм я правил досега ! а филтъра на купето го смених преди месец може би , даже понякога като завивам , чувам как има вода в колата
      Last edited by nikolay_velinov; d.m.y г., 19:38.

Comment

Ами не е по-трудно от смяната на филтъра.А този,дето го водиш за нов,вече не е филтър,а цедка

Comment

ясно , пак ще трябва да се сменя, утре ще се заема

Comment

Първоначално публикувано от nikolay_velinov Покажи съобщение
            ясно , пак ще трябва да се сменя, утре ще се заема
            Meн ако питаш нищо му няма на новия ти филтър. Савали корите и почисти добре дупката в средата на ваната.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от nikolay_velinov Покажи съобщение
              лесна ли е процедурата ? не съм я правил досега ! а филтъра на купето го смених преди месец може би , даже понякога като завивам , чувам как има вода в колата
              http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29572

Само че там описанието е за "англичанка" с десен волан, при нашите всичко е огледално.
              Тази процедура и аз я правих, макар че при мен направо си беше чисто, като гледам при теб какво наводнение става... като стигнеш до филтъра, светни с едно фенерче около него и сам ще видиш каква гняс е. Аз, щом разкарах листата, превърнали се в кална тор от дъното и разчистих дупките, от които се оттича водата, при дъжд спря да ми мирише на влага в купето.
              Неизбежно е, при всяка кола там през тия пластмаси влизат листа и боклуци, иска се чистене периодично...
              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Работата успешно завършена, изчистих всичко отпуших и 2-те тръби ,позачистих и филтъра, въпреки че си беше ОК, намръзнах едно хубаво , но успях !!! Без ваша помощ нямаше да се справя !!! Благодаря отново !!!
                Last edited by nikolay_velinov; d.m.y г., 16:50.

Comment

Намесвам се късно, но относно филтъра и аз имах подобен проблем. При големия дъжд вътре се запотявах, като колегата. Свалих филтъра, който беше като сюнгер-мокър. Свалих го, изпрах го и го подсуших. Излезе супер много мръсотия от него. Сложих го и сега е супер! Интересно ми е само как така се мокри този филтър и защо влиза вода при него и после е стабилно мокър, като и тръбите съм ги отпушвал скоро и пластмасите са си на мястото...
                  ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                  DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                    Намесвам се късно, но относно филтъра и аз имах подобен проблем. При големия дъжд вътре се запотявах, като колегата. Свалих филтъра, който беше като сюнгер-мокър. Свалих го, изпрах го и го подсуших. Излезе супер много мръсотия от него. Сложих го и сега е супер! Интересно ми е само как така се мокри този филтър и защо влиза вода при него и после е стабилно мокър, като и тръбите съм ги отпушвал скоро и пластмасите са си на мястото...
                    По принцип, отгоре филтъра има една предпазна
                    пластмаса, дето пречи да влиза вода при него.
                    Но, в сервизите понякога като сменят филтъра, забравят да я слагат обратно на мястото и.
                    Last edited by Galeano; d.m.y г., 23:08.
                    sigpic Alfasud/156 1.8ex
                    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

И ако тая пластмаса хване крачка - после на всеки дъжд ли ще е така или само ако солидно подгизне?
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        И ако тая пластмаса хване крачка - после на всеки дъжд ли ще е така или само ако солидно подгизне?
                        Само ако се налее.Иначе няма проблем.Декоративната пластмаса отгоре е без отвори и в същност служи като капак.

Comment

Декоративната пластмаса горе дава луфт между стъклото и нея. Вода си влиза пре-спокойно, така че предпазния "леген", който стои над филтъра е много важен, за да не подгизне филтъра! Дори и лек ноемврийски дъжд за 1 час ще го намокри целия, ако липсва този леген. Декоративните пластмаси, дето са около рамената на чистачките, не прилепват плътно с гумени уплътнения, а водата както добре знаем си намира пътя.
                          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

обърни я с колелата нагоре и няма да се пълни

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                              Декоративната пластмаса горе дава луфт между стъклото и нея. Вода си влиза пре-спокойно, така че предпазния "леген", който стои над филтъра е много важен, за да не подгизне филтъра! Дори и лек ноемврийски дъжд за 1 час ще го намокри целия, ако липсва този леген. Декоративните пластмаси, дето са около рамената на чистачките, не прилепват плътно с гумени уплътнения, а водата както добре знаем си намира пътя.
                              Въпреки това няма да се намокри фатално.
                              Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
                              обърни я с колелата нагоре и няма да се пълни
                              Те на това му се вика деструктивно предложение

Comment

Working...
                              X